“Alle kan gjøre drag så lenge du er en fag”

Du trenger ikke å være homofil for å drive med drag. Overskriften er utsagn fra teksten til Rio

Opps på grunn av teknisk feil blir dessverre ikke videoen inkludert, men gjerne FØLG Rio for å holde deg oppdatert på hva som skjer!

https://www.instagram.com/ria.the.revolution.rider/

Foto av Gina Haugen (Lazygirlaf)

 

Slam poesi skal føles og høres.

05.01.23 var det innlandsmesterskap i slam poesi. Jeg var så heldig at jeg fikk bli med å oppleve mange fantastiske kustnere.
Ut i fra de 9 deltgerne så er jeg så hedig at jeg kjenner en av deltagern: Rio.
Rio er a Non binary drag queen, who ate it. 

Rio er oppvokst i et kristent hjem noe som ikke har vært helt greit med deres tanker og følelser. Legg gjerne igjen en kommentar om du ønsker å vite mer om Rio sin fortid.

 

Rio kommer fra en plass som heter Porsgrunn. Selv kommer jeg fra en plass som heter Moelv, så hvordan møttes vi?
I Desember var jeg så heldig at jeg solgte produkter på markde til folkehøyskolen de gikk på! ( Ringsaker arbeidsbevegelse folkehøyskole  – Drag Linja)

Det tok ikke lang tid før jeg kom overens med Rio og flere fra klassen. Takk og lov for det!  Det var starten på et intressangt vennskap.

 

 

Rio er født 30.06.2003

Favoritt farge: Rosa
Hobby: Drag queen

Drømmejob: Drag

 

Mange ord kan beskrive Rio, men det første som dukker opp i hode mitt er TØFF.

Det eksisterer så mange mennesker i verden at det er enkelt å bli borte i havet. Rio derimot er ikke så enkel å miste. Jeg prater ikke kun om utsende, men personlighet. Du skal lete lenge etter for å finne noen som har et så stort hjerte, tørr å sette ned foten for sine meninger og kjemper for sine drømmer.

 

Det var jeg som fant eventet  og sendte det til Rio, men fristen for påmelding var nesten ute. Det går ikke mange minutter fra de åpner meldingen min til jeg leser at de har sendt inn søknad.

Utfordringen tok de på strakarm. På under 1 uke måtte de få 3 tekster til liv.  Jeg tror ikke jeg så Rio den uka, og hvis jeg gjorde det var de klistrert til notatarket sitt. Heldigvis var det verdt det. Når den store dagen endelig kommer så  leverer Rio følsesladde tekster om å være seg selv.

Selv om målet ikke var å vinne fikk de masse ut av dette projektet. Inspirasjon, nye kontakter og ikke minst erfaring.

 

 

La oss prate litt om Inspirasjon

Rio kommer fra et kristen hjem, noe som gjorde det utfordrenede å være seg selv.

I en av tekstene prater Rio om hvordan de følte seg fanget i kjønnet sitt. Det å bli fortalt alt du liker er feil er ikke noe Rio lot seg knekke av. Rosa er kult og interessen for make up har hjulpet de med å nå en lang vei en dag i dag.

Det er tydlig at Rio tar inspirasjon fra eget liv. De brenner for at andre skal føle seg bra nok og hva er bedre enn å holde en åpen dialog? Du kan ELSKE rosa selv om du er gutt. Du kan ville leke med traktorer selv om du er jente. Det å låse kjønnet til hva vi kan gjøre er ikke Rio en stor fan av. Det at du er så tøff og tørr å prate om noe som står deg så nært var deilig å høre på.

 

 

 

 

For deg som ikke var der – du gikk glipp av noe

Tekst 1: Drag og selvsikkerhet

Tekst 2: Oppvekst og usikkerhet

Tekst 3: Klima og angst

 

 

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.
glucose guardian

 

Lurer du på noe om Rio?

Legg igjen en kommentar eller send meg en mail om du ønsker å vite mer om denne lille stjerna som har planer om å ta over verden.

 

 

 

Insta&Tiktok
Lazygirlaf

 

Mail: [email protected]

 

Tusen takk til alle som titter innom!

Jeg setter stor pris på alle som tar seg tid til å lese

 

 

 

 

 

 

 

PTSD but make it spicy (intervju)

Info om inverjuet: dette er ikke et informativt innlegg om PTSD, men et intervju med Lars Magne Furulund. Via dette inervjuet vil dere lese litt om livet hans og hvordan han takler de forskjellige utfordringene han møter på sin vei.

 

Hvem er Lars Magne?

Barndommen til Lars Magne var ikke en dans på roser. Han vokste opp med mye mobbing og rus rundt seg, men selv med utfordringer har han vokst opp til å bli en som gir tilbake!
Han er en person som ikke er redd for å si sine meninger og står opp for andre ved behov. I dette intervjuet skal vi se litt nærmere på hvordan han løser utfordringer i livet sitt.

 

Hva er PTSD?
PTSD står for Post traumatisk stresslidelse.
Vedkommende som sliter med PTSD er folk som har gått igjennom noe traumatisk. En trigger kan få vedkommende tilbake til en vond situasjon.

Hva er en trigge
Ved hjelp av våre sanser er vi så heldige at vi kan lukte, se, smake og mye mer. Hvis en av våre sanser blir utsatt for noe som minner oss på en vond hendelse kan vi kalle det en trigger.
Eks: Lars Magne har mistet en god venn som ikke ønsket å leve lengre. L.M fant vedkommende under en leteaksjon med Røde kors. Denne opplevelsen traumatiserte han. Vedkommende ble funnet i en kjeller, noe som medførte til at L.M kommer aldri til å lukte kjellerlukt som kjeller igjen.

Det er så mye som kan trigge forskjellige mennesker, så det viktigste er å få hjelp for å finne ut av triggere og hvordan håndtere det.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

PTSD, but make it spicy

 

Kompleks PTSD
Ikke bare en, men flere traumatiske hendelser som setter sine spor i et individ.

La oss spole litt tilbake
Moren til Lars Magne ruste seg, og faren hans drakk. Han ble i tillegg mobbet på toppen av det hele. Dette er ikke et sunt miljø for noen å vokse opp i og gjør noe med psyken til en.
Lars Magne har hatt sine kamper for å komme dit han er i dag. På veien ble han utrettet for ADHD og personlighetsforstyrrelse. Da han bestemte seg for å være med på leteaksjoner startet utredningen for kompleks PTSD. Lars Magne forteller om gode og vonde opplevelser han har hatt med røde kors. Selv om jobben ikke alltid er en dans på roser, så synes Lars Magne at jobben er givende. Han får møtt masse forskjellige mennesker og ikke minst hjulpet dem.

Tilbake i 2015 husker jeg at jeg møtte Lars Magne hos Mudo gym, i Br.dal . Han var kick boksing treneren min på den tiden. Han var en dyktig instruktør. Både teknisk og i kamp. Det jeg ikke visste var at denne energiske personen, føler seg utslitt når han kommer hjem igjen. Han er så sliten at han ikke vet hva hvor han skal gjøre av seg selv.
Å være sliten er ikke noe godt, og dessverre gikk det ut over familien i en periode. Lars Magne er veldig glad i familien sin, og for at ting skulle bli bedre hjemme måtte forandringer til. Derfor bestemte han seg for å prøve noe nytt. Dagligleder på Silver Rock restaurant på Nes. Selv om han trivdes en periode så krever det mye energi for han å omgås andre. Det medførte at han føler seg utbrent etter en dag. For å sette det i perspektiv: dette intervjuet tok litt over 30 minutter, og på de minuttene vi snakker kan jeg se han blir mer og mer ufokusert for hvert minutt som går. Blikket flakker, han sitter litt urolig og vi raser igjennom med svar/ spørsmål. Han har blitt såpass bevist på seg selv om sin helse at hans kone og han vet hva de skal gjøre om noe skjer. Han forteller at han ønsker å være et godt eksempel for sine barn, så hvis han blir f.eks sint så forlater han situasjonen. Å forlate en situasjon for å ta en timeout er en fantastisk ide. Ikke nok med at han for tid til å roe seg ned, men han skjermer sine unger for unødvendige negative følelser.Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

I dag lever Lars Magne sammen med sin Kone og 2 barn. Selv med utfordringer virker paret lykkelig. De har arbeidet sammen i flere år for å løse problemer og har nå funnet flere løsninger som fungerer for dem. Lars Magne har gått til psykolog ukentlig de siste 2årene. Han går til kommune psykiskhelse vær 14 dag. Det å leve med disse triggerne er ikke enkelt, men han får hjelp til å holde seg stabil. Han rådfører andre som sliter med PTSD om å se hjelp for å få det under kontroll.

Lars Magne er nesten som en åpen bok når det kommer til å snakke om sin egen psyke. Han er ikke redd for at folk skal bruke det mot han. Psykisk helse er ikke tabu, og det burde bli snakket om mer. Alle går igjennom motgang i livet, dessverre noen verre enn andre.

Med tiden innså Lars Magne at han trenger litt ekstra hjelp, og det er IKKE flaut å spørre om hjelp. Han har søkt om å bli ufør.
Grunnet alt som har skjedd sliter han med f.eks følelseskontroll, angst og han blir utmattet av sosial kontakt. Å sitte her med meg i 30 minutter var ikke enkelt for han. For vert minutt som går kan jeg se energien forsvinner sagte, men sikkert. Per dags dato avventer han på papirer om å bli ufør. Han og familien har gjort sitt beste for at han skal arbeide, men det har kommet til et punkt der de har spurt om hjelp.
På grunn av korona mistet han sin posisjon hos Silver rock, han sluttet også som kickboksing trener. Han måtte ta en pause fra røde kors. Å Sitte igjen uten en hobby tærer på alle. Alle trenger noe å leve for og heldigvis har de siste årene i livet hans gitt han et lite smil. Det er lys i tunnelen tross alt.

Vil du si noe til leserne mine helt på slutten?

Ikke ta deg selv for høytidelig. Folk kan ha forskjellige oppfatninger av samme event. Ingen er like, og det eksiterer ikke en fasit på hvem som har det bra og ikke har det bra. Pass på deg selv, og hver hyggelig med de rundt deg.

 

 

Sjekk ut “ADHD triks og tips” innlegget mitt, eller for flere innlegg med tema psykiskhels, gå øverst på siden og trykk kategorier.

Likte du innlegget? Legg gjenre igjen en kommentar med dine tanker.

Giveaway- hudpleie

Ønsker du å vinne en ansiktsrens fra Forever Living?
Nå kjører jeg Giveaway på Gel cleanser fra Sonja settet og alt du trenger å gjøre er å følge meg på facebook eller instagram!

I videoen nedenfor for dere et innblikk i hudpleie produktene

 

 

Insta: Lazygirlaf

Facebook:https://www.facebook.com/groups/730535561339449

Mail: [email protected]

Drømmekroppen er en myte

Kom å tren med meg – kom  å ha det gøy med meg

Denne rutinen er perfekt for deg som ønsker booty pop samtidig som en quads blir destruert.

For mer info om øvelsene, se nederst i innlegg.

 

 

Here you get an insight into how I like to workout. Tighten up that butt, while we focus on the quads.

Warm up

1) Donkey kicks (1min each leg x 3) (6 rounds total)

2) Plank to asian squat (10-20 sec plank each hour. Normally I do around 1.30 min total Want it: extra difficult? Do a whole squat then plank. This is nice for the mobility in the hips and strengthening of the core.

3) Jumping Squat (small and big stand) 1 min x 3

WARM UP OVER now do: 50-100 reps each exercise

Squat with steps Backward lunges Squat with focus on quads

Any energi left? Tought so.

 

 

Sliter du med å bli stiv og støl?
Test ut Aloe Cooling lotion før trening neste gang!

Selv har jeg skruer i kneet og uten litt hjelp så hadde jeg ikke kommet meg opp trappen.

Send mail til: [email protected] for spørsmål!